روخوانی دلنشین فال حافظ
با صدای استاد موسوی گرمارودی
ساقی به نور باده برافروز جام ما
مطرب بگو که کار جهان شد به کام ما
ما در پياله عکس رخ يار ديدهايم
ای بیخبر ز لذت شرب مدام ما
هرگز نميرد آن که دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جريده عالم دوام ما
چندان بود کرشمه و ناز سهی قدان
کايد به جلوه سرو صنوبرخرام ما
ای باد اگر به گلشن احباب بگذری
زنهار عرضه ده بر جانان پيام ما
گو نام ما ز ياد به عمدا چه میبری
خود آيد آن که ياد نياری ز نام ما
مستی به چشم شاهد دلبند ما خوش است
زان رو سپردهاند به مستی زمام ما
ترسم که صرفهای نبرد روز بازخواست
نان حلال شيخ ز آب حرام ما
حافظ ز ديده دانه اشکی همیفشان
باشد که مرغ وصل کند قصد دام ما
دريای اخضر فلک و کشتی هلال
هستند غرق نعمت حاجی قوام ما
ابتدا توصیه می شود با طهارت کامل و با نیت خیر و درست ، تمامی افکار خود را جمع و جور نمایید و ذهن خود را بر روی
نیتی که دارید متمرکز می کنید و برخی گفته اند که حضرت حافظ را به
شاخ نبات
او قسمش می دهند و یا امثال اینها ، که البته ما به اینگونه مطالب ،
توصیه نمی کنیم و
تنها روی تمرکز شما تأکید می کنیم و بعد
با خلوص نیت یک صلوات بفرستید ، فاتحه ای بخوانید و مجددا نیت نمایید و سپس نشانه را بر روی
دکمه "
فال حافظ
" قرار دهید و چشمان خود را برای چند ثانیه ببندید و کلیک نمایید
فال حافظ با نیت شما در صفحه بعد نمایش داده می شود که می توانید جهت روخوانی آن با صدای استاد ، کلیک نمایید
تا با شنیدن صدای دلنشین روخوانی
شعر حافظ
، از دیوان حافظ ، بهره بیشتری ببرید .
نیت فال کن و دیوان حافظ را بگشا
خیلی وقتا میشه یه سؤالاتی در ذهنتون هست و نسبت به اونها نیت می کنید و از دیوان حافظ فال می گیرید و این
خیلی خوبه ولی در اینجا یک قسمت خیلی جذّاب را قرار داده ایم که به شما امکان این را میدهد که سوالات خودتون را بنویسید
و فالی بهتر و متفاوت از دیوان حافظ بگیرید ؛
فقط کافیه در کادر زیر سوال خودتون را با توجه به نیتتون بنویسید و سپس چشمان خود را بسته ، نیت نمایید و سوره مبارکه حمد را بخوانید
و بر روی دکمه دریافت پاسخ از دیوان حافظ آنلاین ، کلیک نمایید تا پاسخی بهتر از دیوان حافظ ، برای سوال خود مشاهده نمایید.
چنانچه در زمینه فالی که گرفته اید ابهامی داشتید و یا درخواست مشاوره در موضوعات خانوادگی ، ازدواج ، شکست های عاطفی و کسب و کار و ... داشتید می توانید با ورود به منوی
ارسال درخواست
با مشاورین خودتون به صورت آنلاین طرح موضوع نمایید.
ازدواج و نگرش تفسیرهای حافظ به آن
امری زیربناییتر و مهمتر از دیرباز در جوامع مانند ازدواج پایهریزی نشده است و در حال حاضر نیز هنوز قداست و پاکی خود را در میان نسل نو خواسته امروزی حفظ نموده، اما تمایل به ورود به این عرصه بسیار کمرنگتر از گذشته دیده میشود. واکاویها حول این مسئله نشان میدهد، موضوع ازدواج به مرحله و فصلی جدید واردشده و با درونمایه گذشته فاصله بسیاری گرفته است، زیرا عناصری چون تحصیلات، تغییر نگرش، تحول در سبک زندگی و ... زمینه تغییرات بستر جامعه و خصوصاً مهمترین و حساسترین نهاد آن بانام خانواده را پدید آورده است. تفسیرهای حافظ همیشه به ازدواج بهعنوان پیمانی برای انس بین روح و نهتنها جسم تکیه میکند، به همین دلیل است که ناگسستنی به نظر میآید و شکستن پیمان بین دو روح را محال محض میشمارد.
معنای ازدواج در ذهن جوان امروز:
معنای ازدواج در ذهن جوان امروز دچار دگرگونی شده به همین دلیل رویکرد و چگونگی رویارویی وی با آن نیز بهگونهای دیگر رخ مینمایاند و آنچه از همه نمایانتر است یک نوع واپسزدگی به این مقوله مهم و شرط حیات و بقای جامعه انسانی است. شاید بتوان افول ارزشهای انسانی و توجه و میل بیحدوحصر و بیمارگونه به مسئله لذتگرایی را اصلیترین علت برشمرد اما این بیمیلی گاه ریشه در ناامنی اقتصادی و عدم توانایی در مدیریت هزینههای مالی نیز دارد و نمیتوان آن را فقط به مسئلههای ارزشی وابسته دانست.
اگرچه شعلهور شدن بیاعتمادی اجتماعی نیز توانسته مزید علت شده و معنایی غیرواقعی را از ازدواج در ذهن جوان ترسیم نماید، اما بهراستی نمیتوان هزینههای گزافی که برای بنا نهادن یک خانواده باید پرداخت نمود را انکار کرد. ازاینرو جوان ترجیح میدهد از منافعی که در پی ازدواج عاید وی میشود، صرفنظر کرده و تجرد، دوستیهای سطحی، ازدواج سفید و ... را بهترین جایگزین امری مقدس چون ازدواج کند و بدین طریق احساسات عمیق، انرژی و نشاط جوانی خود را دستمایه روابطی نامشروع نماید که جز ضخمی نمودن روح لطیفش ثمرهای دیگر برای وی ندارد.
دلایل تعویق انداختن ازدواج جوانان:
خارج شدن ازدواج از فهرست اولویت زندگی جوانان گاه ریشه در اقتصاد این معضل همیشگی تمامی جوامع دارد و گاه میتوان آن را به دلایل اجتماعی و رابطه بیبندوبار و با جنس مخالف دانست که باعث شده جوانان نتوانند شخصی که صلاحیت لازم برای اعتماد را داشته بیابند و ارتباطها را بر پایهای از شک و بدبینی استوار ساخته، به همین دلیل به نهایتی که ازدواج باشد نمیرسد. به همین دلیل دست به برقراری رابطههایی با پایان نامشخص و چهبسا زیانآور میزنند و تا میتوانند از پذیرش مسئولیت خطیر ازدواج طفره میروند.
فال حافظ آنگاهکه حتی به پرهیز از نگاه هوس آلود توصیه میکند، مانند پدری دلسوز قصد دارد که فضای حاکم بر روابط بشری را نوری از صفا و پاکی بپراکند و جامعه را از اسارت در زنجیرهای بیبندوباری برهاند و آنگاهکه ساده زیستی را در قالب تعبیر و تفسیرهای غزلیات خود بازگو میکند نیتی جز خیر ندارد، زیرا میداند کاروان چشموهمچشمیها چگونه ملتهای بزرگ و امپراتوریهای قدر را در طول تاریخ هزاران ساله به خاک ذلت کشانده است.
معرفی لباس روح و جسم در غزلیات حافظ
در موازین اسلامی دستور عملهایی پیرامون انتخاب صحیح لباس وجود دارد، حتی با نگاهی به کتب قدیمی که از صاحبنظران آن اعصار به دست ما رسیده، مانند فال حافظ درمییابیم که آنچه روح را به تسخیر خود درآورده باشد، ناخواسته بر عمل و رفتار آدمی تأثیر گذاشته و نمود خود را با پوشش و انتخاب لباس جسم نشان میدهد. باور اینکه بتوان قبول نمود روح و جسم فردی در تناقض باشد، محال است زیرا آنچه روح بدان مایل است، ناخواسته مورد طلب و نیاز جسم نیز قرار میگیرد.
بدین ترتیب میتوان بهراحتی از روی ظاهر افراد تا حدی به باطن و ذهنیت آنها پی برد، بهشرط آنکه فریبکاری در این میان نبوده و صداقت و درستکاری عنصر جاری و ساری باشد که خودنمایی میکند.
لباس و پوشش ازنظر آموزههای دینی:
لباسها گاه بهمنظور تفاخر و برتریجویی گزینش میشوند و هدف از انتخاب آنها به حقارت کشیدن عدهای خاص است. بدین ترتیب اگر بخواهیم به بیراهه نرفته و صحیح گام برداریم، گاه در خلوت پناه بردن به آیات و روایات و یا گرفتن فال حافظ با تعبیر و تفسیر و گوش دل فرادادن به نصایح ارزشمند آن میتواند، ما را از ته چاه ظلمانی جهل و غرور رهایی بخشد و سلامت روح خود و اطرافیانمان را تضمین نماید و ما را از گرفتار شدن در هوسرانی برهاند.
چهبسا این تفاخرها بارها قلب بسیاری را با دشنههای تیز دریده و چشمهایی را پر از گهرهای نابی کرده که برای آن در نزد ایزد یکتا ارجوقربی فراوان است. بدین ترتیب آموزههای دینی به مقوله لباس و پوشش با جدیت کامل واردشده و آن نمونهای را مناسب شأن انسانی میداند که طرح و رنگ آن شادیبخش بوده و با قصد و نیتی فاسد انتخابنشده و انگیزههای شیطانی چون جلب نظر نامحرم در آن نهفته نباشد.
تأثیر لباس بر روح و جسم آدمی:
تأثیر لباس بر روح و جسم به علت همراهی همیشگیاش در تمامی مراحل زندگی افراد انکارناپذیر است و صدالبته آثار آن بر روح آدمی دوچندان ظاهر میشود، زیرا فقط یک لباس مناسب است که میتواند، خصلتهای ناب و پسندیدهای چون خضوع، مهار نفس، حلم و ... را در بطن آدمی زنده کند و نگهبان این اخلاق نیکو باشد. چهبسا اگر اهلدل بوده و به نیت فال حافظ نیم اعتقادی داشته باشید میتوانید، در میان سطحهای برجسته این کتاب ارزنده نیز، زینتهایی چون فروتنی، خشوع و ... را بیابید که برای لباس روحتان آراستگی را به ارمغان میآورند.
بیدار شدن رذایل اخلاقی در فرد به سبب انتخاب نامناسب لباس:
کبر، غم و اندوه، ذلت، خودنمایی و ... آثاری ناخوشایند روحی هستند که برخی لباسهای جسم برای آدمی پدید میآورند. ازاینرو در فال حافظ با تعبیر زیبای آن، برای راه گشایی، بر صفای باطن بهجای زینت ظاهر پافشاری میشود و تنها راه خلاصی از گرفتار شدن به دام رذایل اخلاقی را کمک گرفتن از پرورش خصلتها و خلقوخوهایی میداند که روح را به صفا و وارستگی میرسانند. بدین ترتیب است که جسم نیز با تأثیر گرفتن از روح سلامت خود را بازمییابد و دیگر میل و رغبتی به سمت تجملات و تباهیهای این دنیای پرزرقوبرق ندارد و خود را رها و آزاد مییابد.
تأثیر پرخاشگری والدین بر کودکان
پرخاشگری در هر حد و اندازهای که باشد میتواند تأثیر مخرب خود را داشته باشد، حالآنکه اگر از سوی والدین و بر روی فرزندانشان صورت پذیرد که اثربخشی دو برابری را باید شاهد باشیم، الگوپذیری کودکان از والدین خود ازیکطرف و حضور دائمی آنها در فضایی پر از فشار عصبی میتواند آینده زندگی آنها را تحتالشعاع خود قرار داده و تئوری زندگیشان را بهگونهای نامطلوب تعریف نماید، حال هرچه این رفتارهای پرخاشگرانه در سنین پایینتر و در زمان شکلگیری شخصیت کودک باشد خطرناکتر و هرچه به سنین نوجوانی نزدیکتر گردد باعث برهم خوردن آرامش و توازن اخلاقی نوجوان میگردد و در سنین جوانی بهعنوان شاکلهای از وی بروز میکند و بدین ترتیب ساختار خانوادگی شخصی جوان را نیز در آینده مخدوش مینماید، والدین بهعنوان ریشه و اساس شکلگیری رفتاری نسل آینده بوده که تا خود نتوانند در رابطه دوسویه میان همسران به امنیت و آرامش قابلقبول دست یابند، نمیتوانند نسل آینده را افرادی قوی، متکی به نفس و بلوغیافته تربیت نمایند.
اعتمادبهنفس پایین و افسردگی دو مقولهای است که اغلب کودکانی که در برابر پرخاشگری والدین قرارگرفتهاند باید آن را تجربه نمایند، زیرا آنها منزل را که باید محل امنی برای رفع مشکلات خود بیابند فضایی تنشزا میبینند که بیشترین خشونت و ناامنی به آنها در آنجا روا میشود، به همین دلیل فضای خانواده چه ازلحاظ برخورد والدین با یکدیگر و چه ازلحاظ برخورد با فرزند بسیار مهم است و هرکجای این روابط دارای خلل و نقصی باشد تأثیر مستقیم خود را بر کودکان آن خانواده خواهد گذاشت، پرخاشگری یک نیروی نهفته و کنترلشده است که درجای مناسب خود تخلیه نشده و زمینه بروز آن محیا نگشته و حال خود را به بدترین شکل ممکن نشان داده است، اگرچه پرخاشگری مانند یک سیل ویرانگر بوده که فرد، خانواده و جامعه را درگیر خود میکند اما ازلحاظ اجتماعی، هم قابلآموزش و هم قابلپیشگیری و کنترل است و میتوان مانند یک بیماری به درمان و رفع آن فکر کرد و راهکارهای مؤثر برای نابودی آن را یافت.
عوامل بسیاری در پرخاشگری افراد دخیل است که از آنها میتوان به این موارد اشاره نمود:
v ناکامیهای مکرر در مواجه با مسائل اساسی زندگی
v وجود مدلهای پرخاشگرانه در محیط کار، زندگی، همکاران
v تربیت ناصحیح والدین در کودکی و مبتنی بر پرخاشگری
v عامل وراثت و ژنتیکی
v اکتساب و آموختن پرخاشگری بهعنوان یک عنصر محبوب
v سطح توقعات بالا و انتظارات غیرواقعی
v نابسامانیهای خانوادگی
v تأثیر نامطلوب خشونتهای رسانههای مختلف
بسیاری از کودکان براثر تربیتهای ناصحیح و لمس صحنههای خشونتآمیز، پرخاشگری را بهترین راهکار برای رسیدن به خواستههای خود دانسته به همین دلیل روزبهروز میل و رغبت آنها نسبت به این مقوله شوم اجتماعی افزایش پیدا میکند، بحثوجدل، پرهیز از بردباری، صدمه زدن، درگیری، تخریب، ضرب و شتم و در بسیاری موارد قتل میتواند از عواقب دردناک بیتوجهی به نهادینه شدن پرخاشگری و خشونت در کودکان باشد پس بدین طریق نمیتوان گفت این مقوله منشأ غریزی و ذاتی داشته و آموزش در حل آن هیچ نقشی ندارد، بلکه آموزش بهموقع و دقیق و درکنارآن ایجاد فضای امن و تلقین آرامش با دورهمی های دوستانه و وارد نمودن لطافت ذاتی اشعار و بهره بردن از فضاهای مناسبی که فال حافظ بر جو حاکم میکند حتی بر عوامل ژنتیکی نیز میتوان فائق آمده و به فرد کمک کرد تا مشکلات ذاتی و شخصیتی خود را شناخته و سپس بهراحتی آنها را حلوفصل نماید.
جرم نشر اکاذیب در قانون مجازات اسلامی
در قانون مجازات اسلامی برای دو جرم اظهار سخنان کذب و انتساب اعمال خلاف واقعیت به هر شخص یا مقامات رسمی مجازاتی مشخص در نظر گرفتهشده است، حال فرقی نمیکند که این اعمال به کمک هر یک از مقالات رسمی، نامه، شکوائیه، مراسمات، تهیه اوراق چاپی و... انجامشده باشد، بههرحال با چنین عملی ضرر مادی یا معنوی را که فرد به سازمان و شخص وارد نموده که شامل دو مصداق اعمال مجرمانه خواهد بود، باید بهطور کامل برعهدهگرفته و به حبس از دو ماه تا دو سال یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم میشود، زیرا این دو موضوع باعث ایجاد اضطراب و تشویش اذهان عمومی گشته به همین دلیل باید موردتوجه ویژه قرار گیرد، افترا و توهین به اشخاص از طریق انتشار عکس یا کاریکاتور نیز بر اساس همین قانون جرم محسوب شده و انتشار هر نوع مطلب مشتمل بر تهمت، فحش و به کار بردن الفاظ رکیک یا نسبتهای توهینآمیز و نظایر آن به اشخاص ممنوع و در صورت بروز با برخورد قانونی مواجه خواهد شد.
پاکسازی جامعه از هر نوع رذایل اخلاقی مطلوب دین مبین ما است و پیامبران الهی و پرچمداران خیر و نیکی مانند ادیبان، فیلسوفان، شاعران و... همیشه افراد را به فرزانگی و پرهیز از مجادلههای بیاساس و آلوده نمودن زبان، دل و دیده به ناپاکیها سفارش نمودهاند، اگر فال حافظ را بهعنوان برجستهای که سالهاست نقل مجلس و دُرّ گرانبهای علم و ادب است را مروری نمایید، اشعارش را پر از نصایحی خواهید یافت که میتوان در آنها پرهیز از اخلال به مبانی اسلامی و احترام به حقوق عمومی و خصوصی افراد را با وضوحی دوچندان مشاهده نمود، ازاینرو توهین به مقامات، نهادها، ارگانها و هر یک از افراد کشور و توهین به اشخاص حقیقی و حقوقی که حرمت شرعی دارند، از طریق انتشار عکس و... را نمیتوان تحت هر شرایطی بهعنوان یک مسلمان برای خود و دیگران حق دانست و تمام کسانی که اقدام بدان مینمایند را مستحق مجازات ندانست.
ازاینجهت در قانون مجازات اسلامی هر عمل مشتمل بر تهمت یا افترا یا فحش و الفاظ رکیک یا نسبتهای توهینآمیز و نظایر آن نسبت به اشخاص ممنوع بوده و اگر نگاهی به آموزههای دینی خود نیز بی اندازیم آن را برای یک فرد دیندار ناپسند دانستهاند و البته احقاق حقوق و تعقیب جرائم نیز برای فرد ضرر دیده امکانپذیر و از سوی محاکم قضایی مورد رسیدگی و حکم لازمالاجرا است، اعاده حیثیت و کسر اعتبار ممکن است جزء مواردی باشد که ضرر دیده درخواست احقاق آن را داشته باشد در این صورت نیز به تشخیص دادگاه تمامی اقدامات لازم برای بازگرداندن حیثیت ازدسترفته باید بهصورت تمام و کمال صورت پذیرد، در سایه چنین تیزنگری دین اسلام است که حقوق افراد پاس شمردهشده و تمامی ساکنان یک جامعه میتوانند، امنیت و آرامش را با تمام وجود خود درک نمایند، مجازات اسلامی همیشه بر قاعده عدالت استوار بوده و قاضیان دادگاهها موظف به اجرای همهجانبه آن هستند و نظارت بر صحیح اجراشدن احکام میتواند اعتماد را در تمامی زوایای جامعه ریشهدار نماید و انس و الفت را که دستساخته عدالت است را بر روابط حاکم کند.
توجه به مد و مدگرایی یا ترویج فرهنگ بیگانه
پوشش بهعنوان مهمترین رکن برای ایجاد امنیت روانی در جامعه همیشه از سوی بزرگان دین موردتوجه بوده است، این امر حتی برای دور نمودن از خصایل نکوهیده چون تکبر، خودبرتربینی، غرور و ... بهعنوان راهکاری عملی توصیهشده است. ازاینرو کمتر ابیاتی از فال حافظ را مییابیم که به ساده زیستی و دوری از تجمل و اسراف توصیه نشده باشد. بدین ترتیب اگر توجه به مد و مدگرایی از حد و اندازه خارجشده و رنگی از غربزدگی چاشنی طرحها و دوختهای آن شود، امری ناپسند است اما آن هنگام که ضمیر پاک آدمی را هشیار نماید و بارنگها و مدلهایش روح انسان را سرشار از نشاط و سرزندگی کند، بهراستی معجزهای است که برای ادامه حیاتی نورانی و معنوی لازم و ضروری مینماید.
توجه مد و مدگرایی در سالهای اخیر:
در سالهای اخیر توجه به مد و مدگرایی مورد استقبال بیشتری قرارگرفته بهگونهای که دیگر در محدوده سالنهای مد ترویج نمیشود و بدون محدودیت پا به عرصه عمومی جامعه گذاشته و بهوضوح چنان حدومرزها را شکسته که به مراکزی که تا چندی پیش آنها را خانههای فرهنگ و انتشار عقاید و آرمانهای پاک میدانستیم نیز واردشده است. حتماً نام واژههایی چون اکران خصوصی، اکران عمومی، فرش قرمز، پردیس و ... را در مورد آثار سینمایی شنیدهاید.
این روشهای تبلیغاتی تأثیر خوبی بر روی جذب افکار عمومی به سمت سینما و دستساختههای آن دارد اما گویی امروزه هدف در این مراکز از انتشار فرهنگ ناب اسلامی به سمت مد و مدگرایی تغییر نموده و کمتر کسی است که به خطرات این رویکرد توجه نماید. تبلیغات مخربی که از پس این برنامهها به بافتهای مختلف جامعه تزریق میشود، ترویج پوششهای عجیب، ناهنجار و زننده است که بههیچوجه برای بانوی پاکدامن و مرد غیور ایرانی پسندیده نیست.
در هیچ کجای فال حافظ و تعبیر و تفسیر غزلیات آن نمیتوان دوری از دنیا بهگونهای افراطی را یافت اما غرق شدن در گرداب مد و مدگرایی نیز امری است که فنا و نابودی جامعه را در پی داشته و صدمات مهلکش کمر یک قشر خاص را نمیشکند و همه را با خود به تباهی میکشاند.
تعریفی از بدحجابی و بیحجابی:
بدحجابی و بیحجابی بهنوعی پوشش اطلاق میگردد که بههیچوجه با شئونات اسلامی سازگار نبوده و کاملاً منطبق بر فرهنگ غربی و مطابق با الگوهای نادرست آنها ترویج میشود و بهراستی بافرهنگ ایرانی فرسنگها فاصله دارد. نمیتوان انکار کرد که متخصصانی زبده، کارآزموده و متدین امروزه به عرصه مد و مدگرایی واردشده و به طراحی و دوخت نمونههایی مطابق با شئون اسلامی و موردپسند قشرهای مختلف جامعه پرداختهاند و آنقدر قدرتمند به این عرصه واردشدهاند که اگر در مورد سبک موردپسند خود در میان طرحهای ارائهشده توسط آنها، تحقیقات خوبی صورت دهیم، بهراستی از تمامی مدلهای غربی فارغ میشویم.
مد اگر با آموزههای دینی و معیارهای اخلاقی صحیح برگرفته از آیات و روایات یا پند و اندرزهای موجود در غزلیات حافظ، کتاب دیوان شمس و مولانا و ... همراه شود، آنقدر توانمند است که میتواند بهعنوان عنصری فرهنگساز معیارهای غلط را زیر پا گذاشته و در قالب سفیری برای فرهنگ بهدوراز تعلقات پوچ، تنپوشهایی باکیفیت را به جوامع مختلف هدیه دهد.
مقاله ای از فال حافظ
مراسم حافظ و فرش قرمز !!!
دختران و نگاه جامعه امروز به آنها
نگاه به زن و خصوصاً دختران نگرشی نیست که به حال یا حتی آیندهای نزدیک برگردد، بلکه گویی قانونی نانوشته است که از دیرباز به اجرا درآمده و همگان بیقیدوشرط تمامی ارکان آن را پذیرفتهاند. توجه به دختران بهعنوان اعضایی از جامعه با ضعف جسمی و فکری، در طول تاریخ خود را نشان داده که این ناخواسته بر روی اعتمادبهنفس این قشر جامعه تأثیر منفی گذاشته و آنها را به انسانهایی وابسته تبدیل نموده است.
حال اگر در این میان عدهای از زنان فریاد مساوات بلند نموده و خواستهاند این حصارها را یکی پس از دیگری به شکننده بادید منفی جامعه مواجه شده و ناچار شدهاند، انرژی که باید صرف بالندگی و پیشرفت خودنمایند را برای مبارزه با این عقاید خرافی به کار برند. در جایجای فال حافظ زن را موجودی نورانی و لطیف خوانده که تنها مردان بزرگ میتوانند، قدر سرشت پاک آن را دانسته و به عنصر وجودیاش احترام گذارند.
نگاه ادیان اسلامی به زن:
نگاه ادیان اسلامی به زن بهعنوان موجودی ملکوتی که گاه راههای معرفت و اندیشه را سریعتر پیموده و در سلوک به سمت معنویت بهجرئت بارها از مردان پیشی گرفته است، باعث شده تا حدی عقاید خرافی در مورد زن در هم بشکند.
آموزهها در کتب دینی که برگرفته از سخنان خالق زن است، آن را عضوی توانمند از خلقت میداند که بالهای اندیشه آن پهن و گسترده و آماده دریافت هر خیر و پراکنده نمودن آن در جهان هستی است. این تعبیر و تفسیرها از زن چیزی ورای آنچه میباشد که دنیای مدرن امروز از زن و تواناییهای وی ترسیم نموده است. غزلیات حافظ با اشارهای زیرکانه این موضوع را در ابیات خود بازگو نموده و با الهام از آیات الهی آن را آرام در گوش جامعه نجوا میکند.
چگونگی الگوبرداری زنان امروزه جامعه:
متأسفانه زن امروز بهجای آنکه الگوبرداری خود را بر روی اسطورههای دینی_مذهبی استوار سازد، به ابزارهای غلطی چون آرایش، پوشیدن لباسهای غیر عرف، رفتارهای بیپروا و ... چنگ زده و اعتمادبهنفس، پایمالشده خود را در میان این عوامل پلید و شوم میجوید. در این میان نگاههای تحقیرآمیز جامعه و افکار منفی که غل و زنجیر بر دست و پای زن مسلمان زده، مزید علت گشته و وی را از رسیدن به خود واقعیاش و درک کامل توانمندیها و استقلالی که بعدازآن پدید میآید بازداشته است.
نمیتوان انکار کرد در جامعه مدرن امروزی هنوز بسیاری از خانوادهها درگیر موضوع غلط ارجحیت داشتن پسر بر دختر بوده و برداشتن تعداد فرزندان پسر بیشتر افتخاری میکنند. در چنین زمانی دختران که از همان کودکی با تبعیضها دستوپنجه نرم نمودهاند، راه خلاصی از این فشارهای مضاعف روحی و روانی را جزء در رفتارهای افسارگسیخته و حرکت برخلاف جهت مسیر جامعه برای ابراز وجود و کاستن کمی از این فشارهای ناعادلانه نمیدانند.
جایگزینی رفتارهای صحیح بهجای هنجارهای غلط:
در حال حاضر بسیار میبینیم که رفتارهایی چون آرایش در انظار عمومی که تا چندی منفور جامعه بود، امروزه به یک هنجار تبدیلشده که دختران جوان بدون اندیشه و تفکر در موردش، آن را پذیرفته و بهجای آرایش سیرت با خلقوخویی پسندید به آرایش صورت بهعنوان یک رکن برای قرار گرفتن در میان افراد متشخص و بافرهنگ میپردازند.
باکمی تأمل در فال حافظ و تعبیر و تفسیر ابیات آن درمییابیم که باید به بعد وسیعتری از وجود زن نگاه شود و رفتارهایی که بویی از احکام اسلامی نمیدهد، ملاکی برای شخصیت و درونمایه زنان قرار نگیرد.
مقوله مد و فشن و حافظشناسی
شاید برای بسیاری مهم باشد که با طرز لباس پوشیدنشان به شخصیت درونی و اعتقادات آنها همگان پی ببرند، بدین ترتیب بهسوی سبکها و مدلهای خاص سوق پیدا میکنند، البته که این امر بههیچوجه منفور نیست. اینکه افراد بخواهند باسلیقه و طبع خود پوششان را انتخاب نمایند و بهگونهای کنترلشده با آن همراستا باشند، مشکلزا نبوده و شاید یک اتفاق خوب و دلنشین نیز محسوب شود. آنچه در اینجا مورد نکوهش بزرگان بوده این نکته مهم است که از الگوهای مد هرروزه تأثیر گرفته و نتوانیم روند طبیعی فکری و ذهنی خود را بر آن معطوف سازیم. فال حافظ با تعبیر و تفسیر ما را به خود میخواند تا شاید کمی از تلقینهای دنیای مد و فشن فاصله گرفته و زمانی بافکری آزاد به سراغ مقوله مهم پوشش برویم.
استفاده از شخصیت ثابت و استوار خود در انتخاب مد:
اگر هرروز مدل مو، لباس، آرایش و ... خود را مطابق با الهامات بیگانه که هیچ سنخیتی با روان، احساسات و اعتقاداتمان ندارند، تغییر و تحول دهیم، بهراستی گویی فریاد بیثباتی شخصیت خود را بلند نمودهایم. گذری در صفحات فال حافظ و انس گرفتن با ابیاتی که گویی از ضمیر روشن حافظ شیرینسخن تراوش نموده، همیشه ما را به سمت انتخابهایی محکم و استوار که باد خزان هوس آن را مخدوش نکند، راهنمایی مینماید. این گزینشهای ناب و صحیح کمکمان میکنند تا بهواسطه پوشش نامناسبمان بهانهای برای سودجویی و هوسرانی عدهای بوالهوس قرار نگیریم.
فرار از بردگی دنیای صنعتی و امیال زودگذر مادی:
تبلیغات گسترده زمینه بردگی افراد را مهیا ساخته و چنان روح و ذهن آنها را به زنجیر کشیده و آنها را به مصرفگرایانی بیاراده تبدیل کرده که گویی در بین چرخدندههای صنعت بیرحم، تاب به زبان آوردن حتی اعتراضی اندک را ندارند.
نیت فال حافظ کن و بعد بخوان و ببین که چگونه این شاعر بلندآوازه، تو را از اسارت نفسبر حذر میدارد و راه روشن سعادت را بدین گونه برای تو معرفی میکند. میل انسان امروزی به مصرفگرایی سیریناپذیر است و اگر خود را بیقیدوبند در این بازار مد و مدگرایی رها کنیم، بردگانی میشویم که حتی خود از درجه ذلت و خواریمان بیخبر هستیم.
اندیشههای مسموم در پشت قوانین مد و فشن:
در دوردستها افرادی اندیشههای فلسفی خطرناک و مسموم را با قوانین استایل و مد ترکیب نموده و آن را برای تحقق افکار شیطانی و پلیدشان به سمت ذهن و روح پاک جوانان روانه میسازند و در اندک زمانی این جوانان را از خود واقعی ایشان دور ساخته و به موجوداتی بی اداره و تسلیم محض خواستههای نامشروع تبدیل مینمایند. فال حافظ با تعبیر و پندهایی که در لابهلای اشعارش بیان میکند، پرده از افکار زهرآلودی برمیدارد که همیشه در طول تاریخ ضمیرهای پاک را تهدید کرده و آنها را به تباهی و فساد کشاندهاند.
حاکمان بیبدیل دنیای مد:
این شما هستید که بر دنیای مد حکم رانی میکنید و هیچکس نمیتواند شمارا به سلطه درآورده و بهناچار به انتخابی خاص وادار نماید. هرگز اسیر زرقوبرقها و طرح و مدلها نشده و سلیقه انتخابی خود را داشته باشید و مانند زمانی که نیت فال حافظ میکنید و خود را رها از قیدوبندها، به دست طراوت و نشاط غزلها میسپارید، در دنیای واقعی نیز رها و آسوده از تبلیغات بیگانگان، به خود و نگرشتان اعتماد واقعی نمایید.
مردان خیانتکار و زندگی زناشویی
اگر بخواهیم مهمترین آفت زندگی های مشترک امروزی را در جوامع جستوجو نماییم شاید خیانت که در گام اول فقط با جنبه تفریح و کمی کسب هیجان صورت میگیرد خود را با شدتی روزافزون به نمایش گذاشته است و کمر به فروپاشی زندگی ها بسته و البته همتش نیز بینتیجه نبوده و میتوان آثار شوم آن را در افزایش طلاق و آسیبهای زندگی مشترک دید، امروزه مشکل خیانت و در قالبی پررنگتر مردان خیانتکار که اغلب تعداد آنها بیشتر از بانوان است، بخش عمدهای از ایجاد مشکل در رابطههای زناشویی را به خود اختصاص داده است، اما آیا مردانی که مایلاند یک عشق جدید و پنهانی را تجربه نمایند علاقه چندانی به زندگی گذشته خود ندارند، بررسیها نشان میدهد بسیاری از مردان باوجود علاقه و وابستگی شدید که به همسر خوددارند و از طرفی فرزندانشان را جزئی از وجود خود میدانند، تصمیم به وارد نمودن فرد سومی بهعنوان یک معشوقه نموده تا آنچه را که در طی زندگی مشترک کمرنگتر شده و از هیجان روزهای اولیه آن کاسته گردید دوباره و در فضایی جدید بازسازی نمایند.
احترام و دوستی شاید بزرگترین نعمتی باشد که میتواند باعث تداوم زندگی های مشترک گردد، اما گاه از اولویت خارجشده و ملاکهای سست دیگری جایگزین آن میگردد، ازاینرو مردان را تشویق به ورود به عرصهای به نام خیانت کرده تا فارغ از مسئولیتهای خانه و خانواده مکان امنی برای استراحت را بیابند و در قالب یک عشق جدید مشکلات روحی و روانی خود را حل نمایند، حال ممکن است در این میان به همسر خود نیز بسیار علاقهمند بوده و احساس نمایند بدون حضور وی مدیریت منزل بهکلی از دستشان خارج خواهد شد، پس درواقع خیانت فقط یک امتحان و تجربه جدید بوده و تصمیمی قاطع بر ترک زندگی و نابودی و در اصطلاح طلاق، حتی در فکر و ذهن مردان نمیگذرد، حال در این میان این اتفاق شوم حتی ممکن است در میان مردانی رخ دهد که بهظاهر محترم و بسیار خانوادهدوست هستند فقط آنها این گمان اشتباه را در سر میپرورانند که خیانت جذابیتی فوقالعاده داشته و میتواند حس هیجانطلبی آنها را ارضاء نماید.
البته نمیتوان این موضوع را انکار نمود که بسیاری از آنها نیز به مسئولیتهای خود بهعنوان همسر و پدر بیتوجه بوده و با یافتن یک عشق که گمان میکنند نیمه گمشدۀ آنها است تمامی تعلقات و وابستگیهای خود را به زندگی مشترک گذشته رها کرده و طلاق را بهعنوان بهترین راهکار برمیگزینند و صدمات روحی و عاطفی زیادی را به همسر و فرزندان خود وارد میکنند، اما اکثر آنها نیز بعد از جدایی متوجه علاقه و عشق بینهایت خود به همسرشان شده و از کردار و خیانت خود پشیمان میشوند، فقط در این میان گاه خیانت زنان به فرض انتقام و باگمان آنکه حق مسلم آنها بوده اوضاع را بحرانیتر نموده و گرههای ناگشوده را بر رویهم میاندازد، توجه به پرهیز از خیانت و رابطه نامشروع با جنس مخالف برای تمامی زنان و مردان مسلمان از سوی آموزههای دینی و اخلاقی بزرگان دین و فرهنگ بسیار موردتوجه بوده است و بار منفی دنیایی و اخروی آن را همیشه بهتمامی افراد گوش زد نموده، فال حافظ غزلیاتش ناب و راه گشا و آرامشبخش است و آنگاهکه آدمی را با پندهای لطیف خود به حیا و عفت و پاکدامنی فرامیخواند و زندگی عرفانی و روحانی را بر دل بستن به پلیدیهای شیطانی برمیگزیند، گویی ناخواسته نفرت و بی زاری خود را از اصطلاحات رایج امروزی چون خیانت، فساد، بیبندوباری، بیعفتی و... بیان میکند.